Preloader

Beste mensen in 2045

Kunnen jullie jezelf al teleporteren? Bestaan er nog toetsenborden? Zijn wij - de makers van deze tijdcapsule - inmiddels supersuccesvol geweest en nu uitgezakte vijftigers? In deze tijdcapsule laten wij zien wat we verwachtten van het jaar 2045, zoals wij in 2015 naar de film Back to the Future II keken waarin Marty McFly naar ons jaar reisde. We hebben onze toekomst zelfs op die film aangepast.

Terwijl wij dit online zetten is het internet nog geen 25 jaar oud, dus de kans is groot dat je dit in 2045 heel anders ziet of opent. We hebben ons best gedaan om de video’s en informatie op deze site zo goed mogelijk op te slaan. Maar alsnog is het een godswonder dat je deze tijdcapsule hebt kunnen vinden!

Kinderen kijken koffiedik

still-demo

Geef om de blonden

still-demo

Toekomstman terug in 2015

still-demo

Heeft u al een 3D printer?

still-demo

Heerlijk zwanger, leg een ei

still-demo

Visioenen

still-demo

Hoe bewaar je een tijdcapsule 30 jaar?

Het is met de huidige techniek (2015) niet mogelijk om een website mét video’s in de oorspronkelijke vormgeving te archiveren. De enige mogelijkheid is de video’s, tekst, en vormgeving los van elkaar over verschillende kanalen te verdelen. En dan maar hopen dat we het lot, toeval of geluk aan onze zijde hebben.

Online

Via de VPRO houden we deze website zo lang mogelijk live. We archiveren de site via The Internet Archive, en zetten de losse bestanden in een .zip bestand op de interne server.Instituut Beeld en Geluid

Via het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid slaan we de digitale videobestanden op in hun digitale archief, dat momenteel bestaat uit LTO-magneetbanden. Zij zetten de bestanden om in andere formaten, zodra er nieuwe dragers uitgevonden zijn. Het instituut archiveert momenteel slechts 54 websites (deze website is nummer 55), en zoekt nog naar een manier om websites met embedded video’s te archiveren. Na lancering van deze website, wordt ook de tekst en vormgeving die je hier ziet opgeslagen bij Beeld en Geluid.Onder de grond

In een blik begraven we de informatie onder de grond van het Mediapark. Niemand kan ons garanderen dat de VPRO of zelfs het Instituut voor Beeld en Geluid nog bestaan in 2045. We weten niet wat de opvolger van de USB 3.1 aansluiting zal zijn en kunnen niet voorspellen met welke besturingssystemen, apparaten én software jullie video-materiaal afspelen. Het pakket wordt uit onmacht gevuld met een usb-stick én papieren technische handleiding. De coördinaten van de begraafplaats zullen in 2045 vrijgegeven worden.

de makers

Dorst is het audiovisuele lab van de VPRO. Een paar keer per jaar organiseert Dorst een Maakweek met jonge makers. Zij maken in één week verschillende korte filmpjes bedacht vanuit hetzelfde thema, deze keer was dat het jaar 2045. Dit zijn de makers die deze maakweek mogelijk hebben gemaakt.

Team Member
Jelle Dijkstra (62 in 2045)

Jelle is cameraman voor documentaires.

Team Member
Grietje Evenwel (57 in 2045)

Grietje is theaterregisseur, filmmaker, reiziger, ondernemer en alles daar tussenin.

Team Member
Lotte van Gaalen (54 in 2045)

Lotte filmt en schrijft.


Team Member
Sam Huisman (53 in 2045)

Sam voorziet films van bijpassend geluid door op locatie op te nemen en dit vervolgens ook te bewerken.

Team Member
Rob Janssen (56 in 2045)

Rob is regisseur, editor, radiomaker, producer en er nog lang niet over uit wat het leukste is.

Team Member
Thomas van Krugten (60 in 2045)

Thomas houdt zich in het dagelijks leven vooral bezig met kijken.

Team Member
Thijs Meuwese (57 in 2045)

Thijs is schrijver, regisseur en producent. Hij gelooft nog in robots en denkt dat Greedo als eerste schoot.

Team Member
Elly Scheele (57 in 2045)

Elly Scheele schrijft theater, scenario, proza en kan het zelfs voor je printen.

Team Member
Tony Streefkerk (57 in 2045)

Tony is als geluidsman graag bezig met korte films of documentaires.

Team Member
Levi Verspeek (53 in 2045)

Levi is regisseur en dj, maar als hij zegt dat hij binnenkort ergens gaat draaien, weet niemand wat hij bedoelt.